Baltie apaļie rīsi tiek augstu vērtēti, jo vārīti tie ir mīksti un lipīgi, tāpēc ir ideāli piemēroti visdažādākajiem ēdieniem, sākot no suši un rīsu bumbiņām līdz krēmveida risoto un desertiem. Atšķirībā no garengraudu rīsiem, kas ir brīvi plūstoši, apaļie rīsi salīp un labi saglabā savu garšu. No uzturvērtības viedokļa tie ir labs ātri sagremojamu ogļhidrātu avots, tāpēc nodrošina enerģiju.
Recepte:
Rīsus izskalo, līdz ūdens kļūst dzidrs, lai atbrīvotos no liekās cietes. Vienu glāzi rīsu vāra katlā ar attiecību 1:1,25 (ūdens pret rīsiem) apmēram 15-20 minūtes.
Šos daudzpusīgos rīsus var papildināt ar etiķi suši pagatavošanai, garšvielām pikantiem ēdieniem vai saldināt ar pienu un saldinātājiem, padarot tos par mājīgu un daudzpusīgu izvēli virtuvē.