Melno, balto, rozā un zaļo piparu maisījums piešķir augu izcelsmes ēdieniem spilgtu, daudzpusīgu garšu.
Katram piparu veidam ir savas unikālas īpašības:
melnie pipari piešķir pikantu un zemes garšu, baltie pipari ir maigāki, rozā pipari ir nedaudz saldāki, bet zaļie pipari ir ar svaigu augu garšu.
Šo maisījumu var izmantot zupu, sautējumu, ceptu dārzeņu, salātu mērču vai wok ēdienu aromatizēšanai. Tas īpaši labi sader ar vegāniskām mērcēm, piemēram, gatavotām no Indijas riekstu vai sezama pastas, piešķirot tām dziļumu, nepārspējot galveno garšu. Tas labi sader arī ar lēcām, tofu un graudaugiem, izceļot dārzeņu sastāvdaļu dabisko garšu un piešķirot ēdieniem aromātisku un patīkamu garšas profilu.