Dārzeņu sula pēc Rūdolfa Breusa receptes.
Tīra dārzeņu sula, raudzēta pienskābē.
Satur kāliju, kas veicina labu muskuļu darbību un normālu asinsspiedienu.
Fermentācijas process ļauj pārtikai ilgāk saglabāt nekaitīgumu uzturā. Lactobacillus baktērijas ir sastopamas uz visu augu virsmas, un tām piemīt spēja pārvērst cukurus pienskābē. Šīs baktērijas ātri un viegli pārvērš laktozi vai citus cukurus pienskābē, kas ir dabisks konservants, kurš kavē kaitīgo baktēriju augšanu.
Papildu konservantu priekšrocībām pienskābes fermentācija arī palielina vai saglabā vitamīnu un enzīmu līmeni raudzētajā pārtikā un uzlabo tās sagremojamību.
Biotta saudzīgā pasterizācijas metode sulu ātri uzsilda zemākā temperatūrā un pēc tam nekavējoties atdzesē, tādējādi ļaujot saglabāt vairāk uzturvielu, vienlaikus nogalinot kaitīgos patogēnus, piemēram, E. coli. Jo ilgāks pasterizācijas process un augstāka temperatūra, jo lielāks ir sulas un tās vitamīnu bojājums. Biotta sulu pasterizē vidēji 92 °C temperatūrā, bet daudzas citas sulas sterilizē vairāk nekā 121 °C temperatūrā.
Nepasterizētai sulai ir īsāks glabāšanas laiks, un tā ir uzņēmīgāka pret kaitīgo mikroorganismu inficēšanos.
Lietošana
Labi sakratīt.
Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī.
Lai nodrošinātu vislabāko kvalitāti un svaigumu, izlietot 7 dienu laikā pēc atvēršanas.