Mandeļu eļļa, ko iegūst, auksti spiežot neapstrādātas mandeles, ir universāls un dabīgs produkts.
Kulinārijā neapstrādātu mandeļu eļļu novērtē tās maigās riekstu garšas dēļ, un to var izmantot salātu mērcēs, marinādēs vai vienkārši uzpilināt uz ēdieniem tās garšas un uzturvērtības dēļ. To var izmantot arī kā veselīgāku sviesta vai augu eļļas aizstājēju cepšanai.
Tās priekšrocības ir arī kulinārijā un ādas kopšanā.
Ādas kopšanā tīra mandeļu eļļa ir pazīstama ar savām mīkstinošajām īpašībām. Tā palīdz mitrināt, nomierināt un mīkstināt ādu, vienlaikus saglabājot mitrumu.
Bagāta ar E vitamīnu un antioksidantiem, tā arī veicina ādas veselību, cīnoties pret oksidatīvo stresu un veicinot ādas jaunību.
Tīra mandeļu eļļa ir lieliska izvēle gan ādas mirdzumam, gan kulinārijas izstrādājumu pagatavošanai.