Produkts ir izgatavots no ēdamām jūraszālēm Dulse (Palmaria palmata). Eiropas izcelsmes jūraszāles, dehidrētas un sasmalcinātas. Neapstrādātas jūraszāles tiek dehidrētas zemā temperatūrā.
Pagatavošana: Šis produkts ir jāsagatavo iepriekš, rehidrējot to ūdenī 5 minūtes (to kaltētā masa palielinās četras reizes).
Pasniegšana: Rehidrētas jūraszāles var izmantot salātos, marinēt, kā piedevu un kā sastāvdaļu zupās, sautējumos, kūkās, rīsu un makaronu ēdienos.
Paredzēts: plašai sabiedrībai, izņemot zīdaiņus un mazus bērnus. Piemērots vegāniem un veģetāriešiem.
Iespējas:
– Zems tauku saturs.
– Bez cukura.
– Daudz šķiedrvielu.
– Olbaltumvielu avots.
– Garša un smarža: vēžveidīga.
– Tekstūra: skrimšļveida.
– Izskats: sarkanas jūraszāles.
Ieteikums: vidējais pieauguša cilvēka patērētais daudzums (8400 kJ/2000 kcal).
Aptuveni 1 g dehidrētu jūras aļģu un 12 g šo hidratēto jūras aļģu satur 150 μg joda (NRV saskaņā ar regulu EU1169/2011)
Recepte – Dārzeņu zupa un jūraszālēm DULSE
Sastāvdaļas
– 1 l dārzeņu buljona
– 100 g maurloku
– 150 g puravi
– 90 g burkānu
– 4 mangolda lapas
– 100 g cukini
– 10 g dehidrētu jūraszāļu DULSE
– nedaudz olīveļļas
– nomazgājiet un smalki sagrieziet dārzeņus;
– nedaudz apcep eļļā sastāvdaļas: maurlokus, puravus, burkānus, mangolda lapas un dehidrētās jūraszāles DULSE;
– pārlej ar buljonu un vāra apmēram 12 minūtes;
– beigās pievieno cukīni un sautē 3 minūtes;
– pasniedz dziļā šķīvī vai bļodā.
Lai ēdiens ir jūsu zāles!
PIEZĪME. Šeit sniegto informāciju nevajadzētu interpretēt kā ieteikumu ārstēšanai vai cita veida veselības problēmām. Aicinām pieņemt lēmumus par personīgo veselību, izvērtējot dažādus informācijas avotus.