Bioloģiskais dateļu pulveris – cukurs ir daudzpusīgs un uzturvielām bagāts dabisks saldinātājs, kas iegūts no kaltētam datelēm.
Tas ir kļuvis populārs kā veselīga alternatīva rafinētajam cukuram un tiek plaši izmantots dažādos kulinārijas izstrādājumos.
Viena no galvenajām dateļu pulvera priekšrocībām ir tā iespaidīgais uzturvērtības profils. Tas ir bagātīgs svarīgāko vitamīnu un minerālvielu, tostarp kālija, magnija, dzelzs un B grupas vitamīnu, avots. Turklāt dateļu pulveris satur arī šķiedrvielas, kas var veicināt gremošanu un regulēt cukura līmeni asinīs.
Tā dabiskais saldums padara to par lielisku izvēli tiem, kas vēlas samazināt cukura patēriņu, vienlaikus apmierinot saldums kāri.
Dateļu pulveri plaši izmanto virtuvē. To var izmantot kā dabīgu saldinātāju kokteiļos, auzu pārslu pārslās un tādos konditorejas izstrādājumos kā cepumi un smalkmaizītes.
Ar maigo, karamelei līdzīgo garšu var uzlabot visdažādāko ēdienu, tostarp karija, salātu mērču un marināžu garšu. Turklāt dateļu pulveri bieži izmanto enerģijas batoniņu un uzkodu ražošanā, jo tas paaugstina enerģijas līmeni.
Neraugoties uz daudzajām priekšrocībām, dateļu pulveris jālieto ar mēru, jo tas satur daudz kaloriju un, lietojot to pārmērīgi, var palielināt svaru.
Turklāt, lietojot lielu daudzumu dateļu pulvera, daži cilvēki var izjust gremošanas diskomfortu, jo tajā ir daudz šķiedrvielu.
Tāpēc ieteicams sākt ar nelieliem daudzumiem un pakāpeniski palielināt devu, lai novērtētu panesamību.