Tradicionāls putotājs, ko izmanto japāņu tējas ceremonijā matcha tējas putošanai. Matcha tējas putotājs ir izgatavots no augstvērtīga bambusa. Jāatceras, ka ūdens, kurā gatavo matcha, nedrīkst pārsniegt 80°C.
Padomi matcha putošanai:
Vislabāk matcha ir sākt saputot lēnām, lai visa matcha labi sajauktos ar ūdeni. Ir vērts atcerēties, ka ir jāstrādā tikai plaukstas locītavai, nevis visai rokai. Ar matcha tējas slotiņu enerģiski puto, līdz veidojas blīvas, zaļas putas. Lai iegūtu labākos rezultātus, slotiņa pirms lietošanas jāizmērcē karstā ūdenī un pēc lietošanas jāizskalo. Zaariņi žūstot saraujas, kļūst trausli un paliek uzņēmīgi pret bojājumiem, tāpēc ir vērts slotiņu turēt uz speciāla statīva.