MINERĀLI UN VITAMĪNI. Miežu putraimi ir bagāti ar ogļhidrātiem un minerālvielām – magniju, fosforu, kāliju, kalciju. Izpētot to īpašības, zinātnieki atklāja, ka tajos ir gandrīz visas bioloģiski aktīvās, barojošās vielas, kas nepieciešamas cilvēka organismam.
ŠĶIEDRVIELU AVOTS. Miežiem ir augsts šķiedrvielu saturs. Šķiedrvielas atbalsta pareizu gremošanas sistēmas darbību un palīdz regulēt zarnu darbību. Cilvēka zarnas nesagremo šķiedrvielas, tāpēc, ceļojot pa zarnām, savāc pārtikas atliekas un citas nevajadzīgās vielas un izvada tās no organisma.
SĀTĪGS PRODUKTS. Pateicoties augstajam šķiedrvielu un ogļhidrātu saturam tā sastāvā, ēdieni, kas gatavoti ar miežu putraimiem, sniegs sāta sajūtu ilgāku laiku. Šī iemesla dēļ šie putraimi ir ļoti ieteicami cilvēkiem, kuriem ir tendence pieņemties svarā, vai cilvēkiem, kuri vēlas regulēt savu ķermeņa svaru.
UNIVERSĀLAIS GRAUDS. Miežu putraimiem ir maiga, dabiska garša, kas padara tos ļoti daudzpusīgus. No tiem var pagatavot saldas un sāļas putras, kā arī bagātināt salātus. Pievienojiet zupai, lai piešķirtu tai krēmīgu tekstūru.