Šīs pākstis tiek izmantotas kā veselīga un garšīga alternatīva šokolādei. Tās ir mīlētas visā vēsturē to saldās garšas dēļ un ir lielisks šokolādes aizstājējs tiem, kam ir alerģija pret kakao teobromīnu. To var izmantot arī kā šokolādes aizstājēju desertos un lieliski papildina kokteiļus.
Izmantojiet cepšanā un kulinārijā kā veselīgu alternatīvu saldinātāju. Lieliska piedeva maizes izstrādājumiem, saldējumam, ceptiem āboliem.
Lai gan ceratonija ir dabiski salda, tā nepaaugstina cukura līmeni asinīs tāpat kā šokolāde. Karoba satur ļoti zemu glikēmisko indeksu (GI), padarot to par lielisku alternatīvu šokolādei diabēta slimniekiem.
Lietošana:
2-3 ēdamkarotes pulvera aplej ar karstu augu pienu, samaisa. Veselīgs un garšīgs dzēriens bērniem.