Melnajiem pipariem, kas pazīstami kā “garšvielu karalis”, ir senas tradīcijas kulinārijā, un to izcelsme meklējama Indijā.
Melnie pipari, kas tiek augstu vērtēti gan asuma, gan garšas dziļuma dēļ, satur piperīnu, kas tiem piešķir ne tikai pikantumu, bet arī vairākas veselībai labvēlīgas īpašības.
Tas uzlabo uzturvielu, īpaši selēna, B grupas vitamīnu, beta-karotīna un citu uzturvielu uzsūkšanos, veicina gremošanu, stimulējot kuņģa skābes veidošanos, un tam piemīt antioksidanta un pretiekaisuma īpašības.
Turklāt tiek uzskatīts, ka, uzlabojot vielmaiņu, tā var veicināt svara zudumu. Virtuvē melnie pipari ir neticami daudzpusīgi; tos izmanto svaigi maltus kā garšvielu dažādiem ēdieniem, sākot no salātiem un zupām līdz makaroniem un citiem ēdieniem. Tā spēja pievienot ēdieniem karstumu un garšu padara to par neaizstājamu sastāvdaļu gandrīz visās pasaules virtuvēs.
Bioloģiski audzētiem melnajiem pipariem ir bagātīga, pikanta garša.
Piemēroti mērcēm, piedevām, sautējumiem, marinādēm un sajaukšanai ar citām garšvielām.