Rozmarīns ir mīlestības un uzticības simbols, un to bieži liek līgavas pušķī.
Mūsdienās rozmarīns piešķir mīlestību arī ēdieniem.
Makaroni, picas, cepti kartupeļi – visiem šiem ēdieniem šis Vidusjūras garšaugs saka JĀ. Piemērots tējas pagatavošanai. Lieto kopā ar timiānu, baziliku un citiem kaltētiem garšaugiem.
Rozmarīnam, smaržīgajam garšaugam, kas pazīstams ar savu kulināro daudzpusību, ir daudz labvēlīgu ietekmi uz veselību. Bagāts ar antioksidantiem, rozmarīns palīdz cīnīties ar oksidatīvo stresu un samazina hronisku slimību risku. Tiek uzskatīts, ka tas arī uzlabo atmiņu un kognitīvās funkcijas, kā arī var palielināt prāta skaidrību un koncentrēšanos.
Rozmarīnam piemīt pretiekaisuma īpašības, tas veicina vispārēju labsajūtu un mazina ar iekaisumu saistītas kaites.
Turklāt šis garšaugs var palīdzēt gremošanai, stimulējot gremošanas enzīmu ražošanu un mazinot diskomfortu. Tā lieliskā garša un aromāts padara to par lielisku papildinājumu dažādiem ēdieniem, vienlaikus piešķirot tiem garšu un labsajūtu.