Žāvētas plūmes ar savu lielisko garšu, krāsu un tekstūru ir dabiski salds našķis ar lielisku un labvēlīgu ietekmi uz veselību. Tās var izmantot, lai aromatizētu putras, granolas, smūtijus, augu piena kokteiļus, sautējumus, sojas steikus, saitanu vai tofu.
Tajās ir lielāka vērtīgo uzturvielu koncentrācija nekā svaigos augļos, bet tas vēl nav viss. Lūk, iemesli, kāpēc tās vajadzētu biežāk iekļaut savā uzturā.
Plūmju ieguvumi veselībai
-Plūmēs esošais C vitamīns palīdz organismam dziedēt, veidot muskuļus un asinsvadus, kā arī rūpējas par acu veselību.
-Aizsargā pret sirds slimībām: plūmēs esošās fitoķīmiskās un uzturvielas mazina iekaisumu, kas izraisa sirds slimības.
-Palīdz regulēt asinsspiedienu: plūmēs esošais kālijs ir noderīgs asinsspiediena regulēšanai divējādi. Tas palīdz organismam atbrīvoties no nātrija un samazina asinsvadu sieniņu sasprindzinājumu.
-Bagātas ar antioksidantiem: šīs vielas aizsargā organismu pret šūnu un audu bojājumiem, kas var izraisīt diabētu, Alcheimera slimību, Parkinsona slimību un vēzi. Antioksidanti arī palīdz mazināt trauksmi.
-Palīdz regulēt cukura līmeni asinīs: plūmju sastāvā ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz palēnināt cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, kad tiek apēsti ogļhidrāti.
-Veseliem kauliem: plūmes palīdz cīnīties arī pret osteoporozi. Plūmes palīdz cīnīties pret osteoporozi, daļēji pateicoties šajos augļos esošajam boram, kas palīdz optimizēt estrogēnu līmeni, vienlaikus veicinot kalcija uzsūkšanos un palīdz D vitamīnu pārvērst aktīvajā formā, kas arī ir svarīgs kaulu kalcija uzsūkšanai.