1. Bagātas ar antioksidantiem – tostarp C un A vitamīniem, kā arī zeaksantīnu un beta-karotīnu, kas palīdz cīnīties pret oksidatīvo stresu un uztur vispārējo veselību.
2. Imūnsistēmas atbalsts – tie ir pazīstami ar savu potenciālu stiprināt imūnsistēmu, palīdzot organismam aizsargāties pret infekcijām un slimībām.
3. Acu veselībai – ir zināms, ka zeaksantīns, kas bagātīgi sastopams godži ogās, veicina acu veselību un var samazināt ar vecumu saistītu acu slimību risku.
4. Uzturvielu avots – godži ogas ir bagātas ar svarīgākajām uzturvielām, piemēram, vitamīniem, minerālvielām un aminoskābēm, tāpēc tās ir vērtīgs sabalansēta uztura papildinājums.
5. Pretiekaisuma īpašības – tās var palīdzēt mazināt iekaisumu organismā, kas ir galvenais faktors daudzu hronisku slimību rašanās procesā.
Uzmanību
Godži ogas var mijiedarboties ar asins šķidrinātājiem un zālēm, kas ietekmē asinsspiedienu. Esiet uzmanīgi.
Pārmērīgs godži ogu patēriņš var izraisīt gremošanas problēmas, tostarp caureju vai kuņģa spazmas. Sāciet ar nelielu daudzumu un pakāpeniski palieliniet devu.
Lietošana
– Lietojiet godži ogas kā uzturvielām bagātu uzkodu, tās var sajaukt ar riekstiem un sēklām.
– Žāvētas godži ogas iemērciet karstā ūdenī, lai pagatavotu nomierinošu un barojošu tēju.
– Lietojiet godži ogas smalkmaizīšu, cepumu vai enerģētisko batoniņu receptēs, lai ar iecienītākajiem gardumiem iegūtu papildu uzturvielas.
– Apkaisiet ar godži ogām salātus.
PIEZĪMES. Šeit sniegto informāciju nedrīkst uzskatīt par ieteikumu ārstēšanai vai citiem veselības jautājumiem. Aicinām pieņemt personīgus lēmumus par veselību, pamatojoties uz dažādiem informācijas avotiem.