AR KO GRIĶI IR ĪPAŠI? Griķi tiek uzskatīti par vienu no noderīgākajām pārtikas kultūrām uz zemes. Tie satur vairāk minerālvielu nekā lielākā daļa citu graudaugu. Griķos ir daudz šķiedrvielu, antioksidantu un visu neaizvietojamo aminoskābju.
BAGĀTI AR MINERĀLVIELĀM UN VITAMĪNIEM. Griķos ir daudz vara, dzelzs, mangāna, magnija, fosfora, vitamīnu B3 un B2, dzelzs, kālija, cinka, selēna un pantotēnskābes.
DAUDZPUSĪGS PRODUKTS. Mūsu griķu kraukšķiem ir maiga, dabīga garša, un tos var izmantot kā garšīgu uzkodu vai kombinācijā ar dažādām mērcēm un pastētēm.
VESELĪGA UZKODA. Griķos esošās šķiedrvielas izdalās ilgākā laika periodā un, salīdzinot ar kviešiem vai auzām, nodrošina ilgstošāku sāta sajūtu. Griķiem ir zemāks glikēmiskais indekss, tāpēc tie nerada lielas cukura līmeņa svārstības asinīs.
Nesatur lipekli un alergēnus!