tam ir ne tikai izcila garša, bet arī daudzas cilvēkiem labvēlīgas īpašības:
– Stiprina imunitāti,
– Uzlabo gremošanu,
– Var mazināt nelabumu, ko izraisa grūtniecība, jūras slimība, ķīmijterapija,
– Samazina mutes dobuma baktēriju augšanu,
– Uzlabo vielmaiņu, palīdz zaudēt svaru,
– Var mazināt fiziskas slodzes izraisītas sāpes,
– Var mazināt menstruāciju krampjus,
– Var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni,
– Piemīt pretiekaisuma īpašības.
Vienkāršākais veids, kā diētai pievienot maltu ingveru, ir:
-Pievienojiet šķipsniņu svaigi spiestai augļu sulai,
-Garšviela zupās, sautējumos, īpaši piemērots biezzupām,
-Pagatavojiet tēju,
-Pievienojiet salātiem, salātu mērcēm un smēriņiem,
-Pievienojiet konditorejas mīklai,
-Izmantojiet marinādes pagatavošanai.
Recepte:
Karstās tējas vietā varat izmēģināt mūsu iecienītāko viena malka dzērienu, kas pagatavots ar citronu sulu, šķipsniņu malta ingvera, nedaudz medus un kajēnas pipariem. Tas būs lielisks imunitātes stiprinājums!