Iespējams, nav vieglāk sajaucama riekstu pāra kā pekanrieksti un valrieksti.
Pirmkārt, tie pieder dažādām ģintīm un tiem ir atšķirīga garša; pekanrieksti ir saldāki un sviestaināki, bet valriekstiem ir spēcīgāka, zemes garša. Pēc izskata pekanrieksti parasti ir ovālāki un sarkanīgi brūni, savukārt valrieksti ir apaļāki un ar gaišāku, bēšas krāsas čaumalu. Turklāt abu riekstu kulinārais pielietojums atšķiras – pekanriekstus bieži izmanto saldos ēdienos, piemēram, kūkās, bet valriekstus parasti izmanto pikantos ēdienos, piemēram, salātos un pesto. Visbeidzot, atšķiras arī riekstu uzturvērtība, jo pekanrieksti parasti satur vairāk tauku un kaloriju, savukārt valrieksti satur vairāk Omega-3 taukskābju.
Valrieksti ir saldi un tiem piemīt sildošas īpašības. Šie rieksti jau kopš seniem laikiem ir pazīstami kā smadzeņu pārtika.
Par valriekstu labvēlīgo ietekmi uz veselību:
-Valrieksti satur 50 reizes vairāk vitamīnu nekā citrusaugļi un 8 reizes vairāk nekā upenes.
-Uztura speciālisti bieži iesaka riekstus cilvēkiem ar diabētu, sirds un asinsvadu slimībām un augstu holesterīna līmeni.
-Valrieksti ir bagāti ar nepiesātinātajām taukskābēm – Omega 3 taukskābēm, kas stiprina un aktivizē smadzenes. Apēdiet vienu valriekstu pirms vēlām brokastīm un vakariņām, un jūs iegūsiet visas dienā nepieciešamās taukskābes.
PIEZĪME. Šeit sniegto informāciju nevar uzskatīt par ieteikumu ārstēšanai vai jebkādiem citiem veselības jautājumiem. Mēs aicinām jūs pieņemt personīgus lēmumus par veselību, pamatojoties uz savu personīgo pieredzi un ņemot vērā dažādus informācijas avotus.